Wednesday, September 28, 2022
HomeC ProgrammingMCQ on c programming

MCQ on c programming [c language mcq]


C LANGUAGE MCQ

Right here you can find C programming
A number of selection questions, These MCQ on C language or very useful for
your take a look at. 1000 + MCQ of C language, these are very assist full for Laptop teacher,
Faculty College students , Laptop and Software program Engineers, in Aggressive exams and
Interviews, these continuously requested questions and most repeated in C programming
examination, We add this publish so that you can observe, we’ll preserve including extra query
associated C programming MCQ, you possibly can Additionally obtain C language MCQ from right here.

Why we must always Observe C language MCQ?

the reply is easy C language is
nonetheless the favored programming language and is favourite matters to check the
data of a candidate on Programming Ideas.

1.     Who developed C languages?

  • Ken Thomson
  • Peter Norton
  • Von Neuman
  • Dennis Ritchie


  • ANSWER= Dennis Ritchie
    Clarification/Reply:



2.     What number of occasions rbatec.blogspot.com is printed?

int principal()
{
whereas(1)
{
printf(“rbatec.blogspot.com”);
}

return 0;
}

  • 1 time
  • Compilation Error
  • Infinite occasions
  • Runtime Error


  • ANSWER= Infinite Instances
    Clarification/Reply:



3.      When C Language was invented?
}

  • 1970
  • 1973
  • 1972
  • 1990


  • ANSWER= 1972
    Clarification/Reply:



    when c language was invented
    C language MCQ

4.      All key phrases in C are in?
}

  • LowerCase letters
  • Higher,Case letters
  • CamelCase letters
  • Not one of the talked about


  • ANSWER= LowerCase letters
    Clarification/Reply:



5.      Which is legitimate C expression?}

    a) int my_num = 100,000;
    b) int my num = 1000
    c) int my_num = 100000;
    d) int $my_num = 10000;


    ANSWER= c
    Clarification/Reply: House, comma and $ can’t be utilized in a variable identify.



6.      C Packages are transformed into machine language with the assistance of

    a) An Editor
    b) A Compiler
    c) An Working System
    d) Non of those


    ANSWER= Compiler
    Clarification/Reply:



Learn: Distinction Between Compiler and interpreter and assembler

7.      C language was Primarily Developed AS

    a) System Programming Langauge
    b) Information Processing Language
    c) Normal Function Language
    d) Non of those


    ANSWER= System Programming Language
    Clarification/Reply:



8.      What’s the which means of under traces?
void sum (int, int);

    a) sum is perform which takes int arguments
    b) it’s going to produce compilation error
    c) sum is a perform which takes two int arguments and returns void
    d) Non of those


    ANSWER= sum is a perform which takes two int arguments and returns void
    Clarification/Reply:



9.      The idea of two capabilities with identical identify is know as?

    a) Operator Overloading
    b) Perform Overloading
    c) Perform Overriding
    d) Perform renaming


    ANSWER= Perform Overloading
    Clarification/Reply:



10.      The Output Of the next Program will probably be? [AJK PSC COMPUTER INSTRUCTOR 2016 Paper]

#embrace
Int principal(){
Int okay;
Ok=(1,2,3,4,5,6 );
Printf(“%dn”,okay);
Return 0;
}

    a) 1,2,3,4,5,6
    b) 0
    c) 5
    d) {1,2,3,4,5,6}


    ANSWER= 1,2,3,4,5,6
    Clarification/Reply:



11.      An Uninitialized Pointer in C known as ? [AJK PSC COMPUTER INSTRUCTOR 2016 Paper]

    a) Constructor
    b) Pointer
    c) Dangling Pointer
    d) Destructor


    ANSWER= Destructor: An Uninitialized Pointer in C
    Clarification/Reply:



12.      C is ___________ Kind of Programming Language?[AJK PSC COMPUTER INSTRUCTOR 2016 Paper]

    a) OB Object Oriented
    b) Practical
    c) Bit Degree Language
    d) Procedural


    ANSWER= Procedural
    Clarification/Reply: C programming is a procedural language. It’s written in quite a lot of steps using-statements and capabilities. Logic is clearly depicted in this system. Procedural language can be known as Crucial Language. Examples are BASIC and so forth.




RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments